Gyógyszerészi Szakmai programok – Adatbázisok

MEDIRIS®

„Gyógyszer Információs Rendszer a hatékony betegtájékoztatás többszintű megoldása”

Sajnos a gyógyszerekről szóló szakmai tájékoztató, illetve a gyógyszerek dobozaiban lévő betegtájékoztató sokszor hiányos, vagy szűkszavú. Annak érdekében, hogy a gyógyszerészek és orvosok mindig megfelelően tudják a betegeket tájékoztatni és az esetleges gyógyszerelési problémákról tájékozódni, szakmailag tisztázni és rendszerezni kell azokat az információkat, melyek a helyes gyógyszerszedés, és a beteg védelme érdekében fontosak.

Ennek a döntés előkészítő információs felületnek a kialakítását és átadhatóvá tételét vállalja fel a HC POINTER, hogy minden egyes partnerénél a MEDIRIS® Gyógyszer Információs Program által értelmet kapjon a Logos Medicinalis (Gyógyító Szó) fogalma.

Helyettesíthetőség - Gyógyszer Információs modul (Hatástan)

 • A hatástani rendszerből néhány gomb lenyomásával fontos információkat tudhat meg az adott készítményről. Ilyen információk:
 • Gyártó
 • Hatóanyag
 • Javallat
 • Ellenjavallat
 • Adagolás
 • Mellékhatás
 • Figyelmeztetés
 • Megjegyzés
 • Kölcsönhatás
 • Csomagolás
 • Gyártási forma
 • Kiadhatóság

Interakciós - és azonos hatóanyag gyógyszer-információs rendszer modul

Az Interakciós (kölcsönhatás) kapcsolatot jelző modul feladata, hogy a különböző gyári gyógyszerkészítmény (humán specialitás) együttes alkalmazásakor a hatáserősségben esetlegesen jelentkező változást (hatáserősödést, hatásgyengülést), és/vagy a mellékhatás fokozódást jelezze a felhasználó felé.

Az Azonos hatóanyag jelző modul feladata, hogy a különböző, de azonos hatóanyagú gyári gyógyszerkészítmény (humán specialitás) együttes alkalmazásakor esetlegesen jelentkező hatóanyag túladagolást figyelje, és szükség esetén figyelmeztessen.

Veszélyeztetett csoport gyógyszer-információs rendszer

A modul a különböző gyári gyógyszerkészítmények (humán specialitás) alkalmazásakor esetlegesen jelentkező veszélyek, ellenjavallatok, megfontolandó szempontok összegyűjtésére, és figyelmeztető információként való megjelenítésére alkalmas

A program által nyújtott szakmai információk az árazó modulban az expediálás során automatikusan megjelennek.

Betegorientált Gyógyszertájékoztató szakmai modul

Ez a szakmai információs felület az egyes gyógyszerkészítmények - a beteg szempontjából - lényeges információit gyűjti csokorba, és jelzi ki rövid, gyorsan áttekinthető, témákra bontott formában, miközben figyelembe veszi az azonos hatóanyagú készítmények eltérő és azonos előírásait. A modul fő témái: Alkalmazási terület, Helyes alkalmazás, Mire kell ügyelni, Figyelmeztetés, Mellékhatás, Tárolás, Általános tájékoztató.

OTC gyorskereső modul

Az OTC-gyorskereső lényege egy árazás közben meghívható (Alt-O) un. tematikus kereső, mely lehetőséget biztosít a vény nélkül kapható gyógyszerkészítmények tematikus megkeresésére az ár és készlet információkkal együtt úgy, hogy a kiválasztott készítmény expediálása azonnal megkezdhető legyen.

A kiválasztott Tematikus Csoporton belül a kiválasztott készítmény alkalmazási előíratát is meg lehet tekinteni, vagy ha szükség van rá, más jogcímhez tartozó készítménylista is kérhető. Az OTC-gyorskereső csak a Hatástan modullal együttesen futtatható.

Google+

Szakmai oldalak

hasznos linkek

tovább

Kapcsolat

üzenetküldés
 

tovább

patika-lap.hu

Gyógyszerinformációs és kereskedelmi portál

tovább